استفاده از زالو برای درمان بیماری ها و تاریخچه زالودرمانی به حداقل ۲ هزار سال قبل بازمیگردد، زالو به عنوان یک جراح کوچک به پاکسازی بدن و رفع بسیاری از بیماری ها کمک میکند. زالو با مکش خون باعث ایجاد تعادل اخلاط در بدن می شود . تاثیرات شگفت انگیز زالودرمانی با ترشح آنزیم های موجود در بزاق زالو تکمیل میگردد. در ادامه به توضیح این روش سنتی درمان و اهمیت و جایگاه آن در درمان بیماری ها در دنیای امروز می پردازیم.

مکانیسم عمل زالو چگونه است؟


این کرم ها دارای دو بخش مکش در عقب و جلوی بدن خود هستند که از آن برای اتصال به بدن میزبان و مکیدن خون آن استفاده میکنند. مکانیسم عمل زالو از طریق بادکش های موجود در دهان این موجود آغاز میشود. دهان زالو دارای سه فک است که در هر کدام حدود ۱۰۰ دندان کوچک وجود دارد. زالو با گاز گرفتن محل اتصال خود به بدن میزبان شروع به مکیدن خون از موضع میکند. این انگل خونخوار در هربار تغذیه خود که تقریبا ۴۰ دقیقه طول میکشد حدود ۱۰تا ۱۵ میلی لیتر خون را می مکند. زالو در هنگام تغذیه از میزبان بزاق خود را در محل ترشح میکند، که در این ترشحات بیش از ۱۰۰ نوع ماده با خواص ضد درد ، ضد التهاب، و ضد انعقاد وجود دارد.

بهترین نوع زالو کدام است؟


از میان ۶۵۰ گونه زالوی موجود در جهان، تنها چند نوع از زالو قابلیت استفاده درمانی دارند و از این تعداد بیشترین و بهترین نوع زالوی مورد استفاده در پزشکی زالوی هیدرومدیسینالیس است. طول بدن این زالو ۱۲ سانتی متر بوده و دارای رنگ زیتونی با خطوط طولی زرد رنگ در سطح پشتی خود می باشد.

آنزیم های مهم ترشحات بزاق زالو


برخی از مهم تریم آنزیم های موجود در ترشحات بزاق زالو شامل هیرودین، کالین، دستابیلاز، آگلین ها، هیالارونیداز، همنتین و کلاژناز هستند.

در میان این آنزیم ها شاخص ترین ماده موجود در بزاق زالو هیرودین است که یک ماده ضد انعقاد خون بوده و عامل بخش مهمی از اثرات زالو درمانی است.
از جمله سایر مواد موجود در بزاق زالو ، یک ماده بی حس کننده موضعی است و وقتی زالو به میزبان خود متصل شد با ترشح این ماده موجب بی حس شدن محل میشود. این عمل موجب میشود که میزبان وجود زالو بر روی بدن خود را احساس نکند.
همچنین مواد بیواکتیو موجود در بزاق زالو موجب کاهش پاسخ ایمنی سلولی میزبان شده و در نتیجه درد تورم و التهاب محل نیش زالو را کاهش میدند.
برخی از مواد موجود در بزاق زالو میتوانند موجب بهبود جریان خون مویرگی، بازگرداندن نفوذپذیری عروق آسیب دیده در بافت یا ارگان ،کاهش تورم، حل کردن لخته های خون ارگانیزه شده،کاهش فشار و ویسکوزیته خون، افزایش ایمنی و برقراری تعادل ایمونولوژیک در ارگانیسم شوند.
آیا زالودرمانی عوارض دارد؟
هر نوع روش پزشکی در صورت انجام نادرست می تواند باعث بروز مشکل و عوارض گردد، در زمینه زالو درمانی تجویز پزشک، رعایت کامل نکات بهداشتی، استفاده از زالوی مناسب و یکبار مصرف، توجه به شرایط سنی بیمار و زالواندازی با حضور پزشک باعث حذف عوارض این نوع درمان میشود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هشت − چهار =